• Hétköznapokon: 8:00-17:00

A folyékony nitrogén tárolók specialistája

Az abszorpciós mintaszállító tartályokat gyártó cégek külső műanyag védőkonténerekkel látják el a sérülékeny alumínium mintatárolókat. Ez a külső konténer megfelelő mechanikai védelmet nyújt a dry shipper tartálynak a „viszontagságos” közúti, tengeri vagy légi szállítás során, illetve további hőszigetelést biztosítva növeli a szállítóeszköz nitrogénmegtartó képességét, azaz a biztonságosan felhasználható szállítási időtartamot is.

A dry shipper tartályok kínálata meglehetősan változatos a méretek illetve a tartályformák tekintetében, és akkor még nem beszéltünk arról, hogy gyártók ezen a területen sem törekszenek egységesítésre. Egyéni elképzeléseiket érvényesítik, mind a forma, mind a méret tekintetében.

Nem sokkal jobb a helyzet a védőburkolatok esetében sem. Szerencsére azért itt vannak átfedések, azaz vannak olyan védőkonténerek, amelyek több termékhez is kompatibilisek, nyilván csak egy adott márkára vonatkoztatva.

A védőburkolat egyik fontos jellemzője a formája. Ezt lehetőleg úgy alakítják ki, hogy a szállítmányozó vállalatok számára is egyértelművé tegyék: a dry shipper tartályokat csak álló helyzetben szabad szállítani! Ez egyrészt előírt biztonsági követelmény, másrész a tartályok mechanikai kialakítása is olyan, hogy a hosszú élettartam érdekében szükségessé teszi ezt. Ezért a védőkonténerek vagy álló hasáb, illetve henger formájúak, vagy valami más speciális formát kaptak, mint az MVE által kialakított, úgynevezett „gomba” formát.

További jellemzője még a műanyag védőburkolatoknak, hogy az alumínium tartályokat szorosan illesztve lehet csak elhelyezni bennük, ami a megfelelő stabilitást, illetve szállítási pozíciót szolgálja.

A védőkonténerek kemény műanyag külsővel rendelkeznek, míg belülről szivacsos térkitöltő, rögzítő elemekkel vannak ellátva.

Az általunk forgalmazott márkák közül egyedül az MVE termékek gyártója bocsájtott rendelkezésünkre valamiféle szakmai információt, konkrétan egy „kompatibilitási” táblázatot a védőburkolatokra vonatkozóan. Ezt lentebb megosztjuk Önökkel. A többi gyártónál egy adott dry shipper tartályhoz a gyártói katalógusból tudjuk kiválasztani Önöknek a hozzá megfelelően műanyag védőkonténert. Néhány gyártó még egyedi képet sem szolgáltatott számunkra ezekről a kiegészítő termékekről. Ezért elnézésüket kérjük.

Az MVE műanyag védőkonténerek „párosítása” az MVE dry shipper tartályokkal ide kattintva érhető el.

Nem tudja pontosan mire van szüksége?

Kérje ingyenes szakmai tanácsadásunkat. Minden kérdésére hasznos válasszal szolgálunk, és segítünk Önnek megtalálni az optimális megoldást problémáira.

Nem tudja pontosan mire van szüksége?

Kérje ingyenes szakmai tanácsadásunkat. Minden kérdésére hasznos válasszal szolgálunk, és segítünk Önnek megtalálni az optimális megoldást problémáira.

Cím

Go to Top