Talán a legfontosabb védőeszközök a kriogén szemüvegek és arcvédő pajzsok. Nem véletlen, hisz a „szemünk fénye” mindennél fontosabb a népi bölcsesség szerint is.

Az extrém hideg folyadék szembe kerülése a legtöbb esetben visszafordíthatatlan, maradandó károsodást okoz, nem beszélve a vele járó fájdalomról és szenvedésről! – Mindez kellő óvatosságra és elővigyázatosságra inti a felelősségteljes felhasználókat és munkahelyi vezetőiket.

Vannak helyek, ahol elegendő a szem védelme is, mert olyan csekély a fröccsenés veszélye, és a fröccsenő folyadék lehetséges mennyisége. Ide ajánljuk kriogén védőszemüvegeinket, melyek anyaga ellenáll az extrém hideg okozta igénybevételnek, és nem reped vagy törik el annak hatására. (bőrgyógyász rendelők, krioszaunák, gasztronómiai bemutatók)

Más helyeken indokolt a teljes arcfelület védelme. Ennek a következő okai lehetnek:

  • nagyobb mennyiségű folyadék is kiföccsenhet a tevékenység folyamán (nitrogén szállítása, öntése, átfejtése, tárolók feltöltése)
  • tartósan érheti az arcot a sugárzó hideg (ultramélyhűtők, fagyasztó konténerek ki- és betárolása)
  • fagyasztott kriocsövek „robbanásveszélye”, amikor hirtelen szobahőmérsékletre kerülnek a fagyasztóközegből kivéve (biobankok, mintatároló laboratóriumok, gyógyszergyárak, klinikák)

Erre a feladatra alkalmasak az arcvédő pajzsok light és normál kivitelben.