A kriogén környezetben történő munkavégzés során talán a testvédelemre fordított figyelem és szándék a leggyengébb. Sokan gondolják, hogy ez nem is olyan fontos, ennek meg lehetne spórolni a költségeit, ráadásul olyan kényelmetlen és körülményes a viselete, ezért aztán nehéz rávenni a dolgozókat… és még sorolhatnánk a magyarázatokat és a kifogásokat.

De valóban így van ez?

Mi azt gondoljuk, hogy igen is, meg nem is.

Hogyan? – Nem akarunk Önre mindenáron „rátukmálni” egy kriogén kötényt és egy lábvédőt?

Ha őszinték akarunk lenni, akkor nem minden esetben. Hisz nem szerencsés „ágyúval lőni verébre”. De ennek az ellenkezője is igaz: ha indokolt, akkor egy percig se habozzunk felvenni vagy felvetetni az érintettekkel a megfelelő testvédő felszerelést!

Mikor van szükség kriogén testvédelemre?

  • legfőképp akkor, ha munkavégzéskor fennáll a kriogén folyadék fröccsenésének veszélye (öntés, átfejtés, tartálytöltés, alkatrészbemártás, alkatrészhűtés locsolással, stb.)
  • ha a tevékenység során fel-, le- vagy kiborulhat egy folyékony nitrogéntároló tartály
  • ha tartósan közel állunk valamilyen kriogén hűtőközeghez (szárazjég, nyitott ultramélyhűtő, nyitott folyékony nitrogénes mintatároló) vagy kriogén folyadékkal lehűtött tárgyhoz (karbantartás)
  • amikor nagyobb méretű lehűtött tárgyakat emelünk, mozgatunk (mintatároló rekeszes állványok, tengelyek, gépalkatrészek)
  • vagy olyan eszközzel dolgozunk, melynek lehűtött alkatrészei vannak (flexibilis csövek, töltőcsövek, adapterek)

Védőkötényeink és a cipőre rávehető lábvédőink (lábfej és lábszárvédelem) normál és ipari kivitelben készülnek. Valamennyi megfelelő hőszigeteléssel és vízhatlan tulajdonsággal bír.

A kötények négy féle hosszban a lábvédők férfi/női vagy unisex méretben választhatók az általunk forgalmazott két népszerű márka termékei közül (Cryokit, Tempshield).