Kaniszteres alumínium mintatárolók

Kaniszteres alumínium mintatárolók

Belső tárolórendszerük nyeles fémhengerekből áll (kaniszterek), melyek segítségével a minták könnyen ki- és behelyezhetők a tartályba. Űrtartalmuk 1-50 literig terjed. Műszalmák, illetve kriocsövek tárolására szolgálnak.

Rekeszes alumínium mintatárolók

Rekeszes alumínium mintatárolók

Ezek a rekeszes állványokkal ellátott mintatárolók 40-170 literes méretben készülnek, és alkalmasak folyadék- illetve gőzfázisú tárolásra is. Fontos opciójuk lehet a folyadékszint- és hőmérséklet kontroll, illetve az automatikus utántöltés.

Nagy méretű rozsdamentes mintatárolók

Nagy méretű rozsdamentes mintatárolók

Ők a mintatárolók „királyai”! Nemes az anyaguk, professzionális a kialakításuk, kifinomult a tárolórendszerük, és tele vannak megszámlálhatatlan zseniális műszaki megoldással… Klikk! és olvassa bemutatónkat!

Abszorpciós szállítótártályok / Dry Shipperek

Abszorpciós szállítótártályok / Dry Shipperek

Értékes minták nagytávolságú szállításához használják. Ez az egyetlen tárolótípus, amit a repülőtársaságok és a szárazföldi futárszolgálatok is elfogadnak a folyékony nitrogén hűtőközegként való alkalmazásakor.

A biológiai mintatároló és szállító tartályok olyan folyékony nitrogén tárolók, melyek belsejében speciális tárolórendszerek vannak kialakítva a különféle minták számára. A tárolás módja szerint lehetnek folyadék- vagy gőzfázisú tárolók. Az előbbieknél a minták közvetlenül a folyadékban helyezkednek el, míg a gőzfázisú (száraz) tárlókban a folyadék fölötti nitrogén-gáztérben. A mintaszállító tartályok olyan speciális gőzfázisú tárolóeszközök (száraz tárolók / dry shipperek), melyekben a fagyasztáshoz szükséges nitrogéngőzt egy úgynevezett abszorpciós betét biztosítja, amelyet előzetesen át kell itatni folyékony nitrogénnel.

Anyaguk jellemzően alumínium vagy rozsdamentes acél. Méretük az egy literestől a több száz literesig terjed.

Belső tárolórendszerük szerint lehetnek kaniszteres (nyeles fémhengerek) vagy rekeszes (rack-ek, polcos fémállványok) kivitelűek.

Mit lehet tárolni a kétféle tárolórendszerben?

Kaniszteres tárolók:

  • műszalmák sejtekben és/vagy műanyag poharakban
  • ampullák fémrudakra rögzítve

Rekeszes tárolók:

  • ampullák műanyag dobozokban
  • vérzsákok kazettákban
  • műszalmák gyűjtőcsövekben