Személyi védőfelszerelés egységcsomag kriogén folyadékokhoz

Személyi védőfelszerelés egységcsomag kriogén folyadékokhoz

Általános, laboratóriumi, ipari, LNG, és LOX csomagösszeállítások.

Személyi védőfelszerelés egységcsomag szárazjéghez

Személyi védőfelszerelés egységcsomag szárazjéghez

Ezen munkálatok során fagyásveszély, áthűlés és különböző mechanikai hatások károsítják az emberi szervezetet. Védőeszköz egységcsomagunk megfelelő védelmet nyújt az arc a szem és a mellső test épsége érdekében.

Személyi védőfelszerelés egységcsomag ultramélyhűtőkhöz

Személyi védőfelszerelés egységcsomag ultramélyhűtőkhöz

A kriogén védőfelszerelések kifogástalan védelmet biztosítanak az ultramélyhűtők be- és kitárolása folyamán is. A nyitott fagyasztószekrényekből sugározó -80 C-os levegő áthűlést, míg falának érintése és a minták megfogása fagyásveszélyt jelent.

Kriogén védőkesztyűk

Kriogén védőkesztyűk

Cryokit és Tempshield védőkesztyűk, többféle méretben és hosszúságban. Széles felhasználási választék a laboratóriumtól az iparig.

Szem- és arcvédelem

Szem- és arcvédelem

Cryokit kriogén védőszemüveg és arcvédő pajzsok.

Testvédelem

Testvédelem

Cryokit és Tempshield kriogén kötények és lábvédők. Általános és ipari kivitelben.

Tárolás

Tárolás

A személyi védőfelszerelések kényelmes és biztonságos tárolására, hordozására.

Kriogén védőeszközök, PPE (Personal Protective Equipment – Személyi védőfelszerelés)

A kriogén folyadékokkal való munkavégzés veszélyes üzemnek számít! A kriogén védőeszközök használata elengedhetetlen! – Az extrém hideg folyadékkal és az általa lehűtött tárgyakkal való érintkezés hidegégést, illetve fagyásos sérülést (fagymarást) okozhat. Ennek oka, hogy ezen anyagok forráspontja rendkívül alacsony (nitrogén: -195,8 °C, oxigén: -182,95 °C, argon: −189,35 °C). Így akár 200-220 °C fok hőmérséklet-különbség is lehet a szobahőmérséklethez képes, ami teljesen eltérő hatásokkal bír a megszokott környezetünkhöz viszonyítva. Ilyen alacsony hőmérsékleten sok szempontból másképp és szokatlanul viselkednek az egyes anyagok (ridegség, méretváltozás, belső feszültségek keletkezése, stb.)

A folyékony oxigén esetében ráadásul még azzal is számolni kell, hogy tüzet okozhat vagy fokozhatja a tűz intenzitását, így a használata során égési sérülések is felléphetnek.

Ezért minden esetben szükség van megfelelő minőségű, a kriogén viszonyok közé tervezett, személyi védőfelszerelésekre, melyek biztonsággal megvédik testi épségünket. A védelem milyensége és kiterjedése erősen függ a munkavégzés jellegétől, időtartamától, a használt kriogén folyadéktól. Attól, hogy érintkezünk-e a folyadékkal, vagy csak az általa lehűtött tárgyaktól kell védeni testünk épségét.

Mindezek alapján a kriotechnikai tervezők az alábbi kriogén védőeszközöket fejlesztették ki az elmúlt évtizedekben, amelyek mára már széles körben el is terjedtek, és elérhetők a felhasználók számára:

  • védőkesztyűk
  • védőkötények
  • arc és szemvédő eszközök
  • lábvédők
  • extrém esetekben „szkafander” öltözék.

Rendelkezésre bocsájtásuk és megfelelő használatuk a munkaadók és munkavállalók közös felelőssége.