Védőfelszerelés ultramélyhűtőkhöz – személyi védőfelszerelések

A kriogén védőfelszerelések kiemelkedő hőszigetelő tulajdonságuk alapján kifogástalan védelmet biztosítanak az ultramélyhűtők be- illetve kitárolása folyamán is. A nagyobb fagyasztószekrények és hűtőládák mélyre nyúló belső tere indokolttá teszi a hosszabb, 55 illetve 70 cm hosszú védőkesztyűk alkalmazását. Az ajánlott Cryokit laboratóriumi kesztyűket további két fontos tulajdonságuk miatt is javasoljuk erre a feladatra:

  • Finom „műszövet” külső anyaguk puhább fogást és hajlékonyságot ad a kesztyűknek, mint amit más kriokesztyűknél tapasztalhatunk, ezáltal alkalmassabbá teszik azokat a kisméretű kriocsövek, vagy fagyasztott vérzsákok és egyéb hűtött minták biztonságos megfogására.
  • Vízhatlan kialakításukkal megakadályozzák, hogy a jeges külsejű minták, és egyéb lehűtött tárgyak eláztassák a kesztyű anyagát, tartósan garantálva ezáltal a védőkesztyű hőszigetelő képességét.

A védőcsomag további fontos eleme az ultrakönnyű laboratóriumi arcvédőpajzs, mely

  • megvédi a felhasználó arcát a nyitott hűtőből intenzíven sugárzó hidegtől
  • Emellett hasznos védelmet nyújt abban az esetben is, amikor egy kriocső a meleg térben váratlanul szétpukkan a hirtelen bekövetkező nagymértékű hőmérsékletnövekedéstől.

A csomag harmadik fontos eleme a mellkast és a hasüreget védő kriogén kötény, melynek használatával elkerülhető a tartósan sugárzó hideg okozta kellemetlen és káros áthűlés.

A használaton kívüli kriogén védőeszközöket mindenképp tartsuk távol a különböző károsító hatásoktól, olyanoktól, mint az erős napsugárzás, por, sugárzó hő és egyéb szennyező anyagok, illetve mechanikai hatások.

Mindezek elkerülésére és a tárolás megkönnyítésére kitűnő megoldást biztosít az egyénhez rendelt CRYOKIT Case merevfalú, tároló és hordozó bőrönd.

Az alap Standard ULLT PPE csomag tartalma: 1 db Cryokit550 kriogén védőkesztyű (választható méretben: 8-9-10-11) + 1 db Cryokit VISION-BLUE kriogén arcvédő pajzs + 1 db Cryokit T-CRYO LIGHT kriogén védőkötény + 1 db Cryokit szürke bőrönd

A professzionális PRO ULT PPE csomag tartalma: 1 db Cryokit700 kriogén védőkesztyű (választható méretben: 8-9-10-11) + 1 db Cryokit CLEAR-CRYO kriogén arcvédő pajzs + 1 db Cryokit T-CRYO PLUS kriogén védőkötény + 1 db Cryokit szürke bőrönd