Atmoszférikus tárolók, dewarok

Atmoszférikus tárolók, dewarok

Duplafalú, vákuumszigetelt, alumínium tartályok, kismennyiségű folyékony nitrogén tárolására és szállítására. Nincs bennük túlnyomás, ezért csak öntéssel, vagy speciális átfejtővel vételezhető belőlük a folyadék.

Nyomástartó mobil tartályok

Nyomástartó mobil tartályok

Zárt kivitelű tartályok, melyek alkalmasak automata tárolórendszerek utántöltésére, krioszaunák ellátására, stb. Egyszerűen vételezhető belőlük a folyékony nitrogén a mindennapi munkavégzés során.

A folyékony nitrogén tárolók vákuumszigetelésű, duplafalú tartályok vagy edények, melyek alapvetően folyékony nitrogén tárolására és szállítására szolgálnak. Tágabb értelemben folyékony nitrogén tárolók azok az eszközök is, amelyek a cseppfolyós anyag célirányos felhasználását segítik elő. Ilyenek például a különböző fajtájú mintatároló tartályok is, melyeket a „Mintatároló és szállító tartályok” címszó alatt lenyíló oldalakon ismertetünk.

A csak a folyadék tárolására és szállítására szolgáló folyékony nitrogén tárolók kétféle kivitelben készülnek:

  • légköri nyomású vagy atmoszférikus tároló tartályok, dewar edények
  • nyomástartó vagy túlnyomásos tartályok.

Anyaguk többnyire alumínium vagy rozsdamentes acél.

Űrtartalmuk fél litertől több ezer literig terjedhet. Formaviláguk is ennek megfelelően igen sokszínű, de közös jellemzőjük, hogy valamennyi tartály nyitott vagy zárt forgástest.