• Hétköznapokon: 8:00-17:00

A folyékony nitrogén tárolók specialistája

A képen látható alapfelszereltségen felül, számos hasznos tartozék és kiegészítő eszköz vásárolható a CryoPro® MINI és CryoPro® MAXI folyékony nitrogénes kriosebészeti kezelőeszközhöz. Az alább felsorolt termékek a kezelőspray űrtartalmától függetlenül használhatók mind a két készülékhez.

Szórófejek

A CryoPro eszközhöz csatlakoztatható rövid szórófejek négyféle változatban kaphatók, melyek különböző átmérőjű fúvókanyílással rendelkeznek.

  • A” szórófej (1 mm-es nyílással) – nagy szórás felületet biztosít terjedelmesebb léziókhoz
  • B” és „C” szórófejek (0,75 mm, 0,55 mm) – közepes szórásképet biztosítanak a leggyakoribb bőrbetegségek kezeléséhez
  • D” szórófej (0,45 mm) – finom permetezést biztosít kisebb sérülések kezelésére

Ezen felül párosítható még az eszközhöz hosszabb kivezető csővel rendelkező szórófej is. Ezekkel a nehezebben megközelíthető bőrfelületek is elérhetőekké válnak (pl. fül mögött).

  • hosszú hajlított szórófej (0,55 mm)
  • hosszú egyenes szórófej (0,55 mm)
A szórófej – Ø 1.0 mm B szórófej – Ø 0.75 mm C szórófej – Ø 0.55 mm D szórófej – Ø 0.45 mm Hosszú hajlított szórófej

Hosszú egyenes szórófej

Alap tartozék Alap tartozék Alap tartozék Alap tartozék Alap tartozék Opcionálisan rendelhető

Szórófejes kezelési technika

A szórófejek használatakor válasszon ki egy, a kezelendő bőrelváltozásnak megfelelő nagyságú szórófejet. A megfelelő mélységű fagyasztás érdekében elengedhetetlen, hogy a fej permetezőnyílást 5-10 mm távolságra tartsa a bőrfelülethez, hogy elegendő folyadék kerüljön rá. Amennyiben távolabb tartja, előfordulhat, hogy csak a nitrogén gőze jut el a bőrig.

Amennyiben lehetséges, a kiemelkedő szemölcsöket oldalról kell kezelni. Ez lehetővé teszi, hogy a folyékony nitrogén lefelé haladjon a szemölcsön keresztül, úgy, hogy közben a környező szöveteket megkíméli. Közvetlenül a a bőrfelszínre merőlegesen történő permetezés nagyobb mértékben károsítja az egészséges bőrfelületet, és kevésbé hatol be a szemölcsbe.

A felszíni hámlasztáshoz a nagyobb szórófejeket használva (A vagy B), kb. 5 cm távolságról (nagyobb gőztartalom), lassú, úgymond „festő” mozdulatokkal párologtassa a nitrogént a bőrfelületre.

Az eltömődött szórófejek takarítása

Soha ne próbálja az eltömődött szórófejet kemény, éles, hegyes, tárggyal (pl.: tűvel) tisztítani, mert az visszafordíthatatlan kárt okozhat benne.

A CryoPro szórófejének tisztítása kifejezetten a hozzá gyártott tisztító adapterrel lehetséges. Ez minden kezelőeszközhöz alap felszerelésként jár. A szórófejet a nitrogén áramlásával ellentétes irányban tegye a tisztító adapterbe, és addig fújja a nitrogént az eszközből az adagoló karral, ameddig a dugulás meg nem szűnik.

A kisebb átmérővel rendelkező szórófejek (C és D) sokkal érzékenyebbek a folyékony nitrogénbe, vagy a kezelőtartályba kerülő szennyeződésekre, mint a nagyobb átmérővel rendelkezők (A és B). Amennyiben az adagolókar meghúzásával a cseppfolyós nitrogén egyenetlenül áramlik („köpköd”) vagy egyáltalán nem áramlik, az a nyílás részleges vagy teljes eltömődését jelentheti.

A szórás célzását segítő kúpok

A szórófejek kúpokkal kombinált használata lehetővé teszi a pontos célzást, ezáltal csökkenti annak az esélyét, hogy rossz helyen fagyasszunk. A kisebb és közepes méretű léziókhoz használjuk a kis átmérőjű, kemény műanyagóból készült átlátszó kúptárcsát. A nagyobb léziókhoz nagy átmérőjű gumikúpok asszisztálnak. Gumis állaguknak köszönhetően, a kezelendő bőrelváltozás formájához alakíthatóak.

Gumikúpok

Műanyag kúptárcsa

Kontakt fejek (tapintó szondák)

A tapintó szondákat három kategóriába sorolta a gyártó: kis méretű, közepes méretű, és nagy szondák. Minden szonda aranyozott végű, hogy megkönnyítse a fejek tisztítást.

  • A kisméretű szondák ideálisak a kisebb méretű léziók kezeléséhez, mint például kisebb lapos szemölcsök, léziók a szem közelében, vagy a szemhéjban.
  • A közepes méretű szondák ideálisak a kis és közepes méretű bőrbetegségek kezeléséhez, mint például lapos szemölcsök, kis méretű jóindulatú daganatok, szem körüli léziók
  • A nagy méretű szondák szintén ideálisak közepes méretű és nagy léziókhoz, mint például lapos szemölcsök és jóindulatú daganatok.

A zárt kialakítású tapintó szondák mélyreható fagyasztást biztosítanak minimális oldalirányba terjedő fagyasztással, mivel a folyékony nitrogén közvetlenül nem érintkezik a bőrfelülettel.

A körlap alakú tapintó szondák 1-2-3-4-5-6-8-10-15-20-30 mm átmérővel rendelhetőek. Ezen kívül kapható egy tűhegy kialakítású szonda is.

Tapintó szondás kezelési technika

Mint említettük a fenti képeken látható tapintó szondák mélyreható fagyasztást tesznek lehetővé, méghozzá úgy, hogy minimális oldalirányú fagyást eredményeznek. Válasszon ki egy, a lézió méretéhez illő szondát, majd nedvesítse meg a bőrt egy csepp vízzel, vagy kontakt géllel, hogy megkönnyítse a bőr és a szonda csúcs közötti hőátadást. A szondát még melegen érintse oda a kezelendő felülethez, és az adagoló kar többszöri rövid meghúzásával fokozatosan hűtse le a szonda felületét. Ezután húzza folyamatosan az adagoló kart kb. 5 másodpercig, hogy teljesen átfagyjon a szonda, majd folytassa a fagyasztást mindaddig, míg egy 1 mm-es vastagságú fagyást nem lát a szonda feje körül a bőrön. Ezután fejezze be a fagyasztást, és várjon pár másodpercet, hogy a szonda csúcsa meglazuljon a bőrben. Ez a „gyorsfagyasztás – lassú olvadás” eljárás a tapintó-technikával nagyon hatékony kezelést biztosít nagy penetrációval és pontossággal.

Bővítők, adapterek

Tisztító adapter

Akne kezelőfej Luer lock adapter

Áramláskorlátozó adapter

A CryoPro tisztító adapterrel gyorsan és egyszerűen tisztíthatja ki az eltömődött szórófejeket. Lágyan szóró fej felületi hámlasztáshoz. Adapter a Luer zárral ellátott tartozékokhoz, tűkhöz. Az áramláskorlátozó adaptert úgy alakították ki, hogy a szabadon kiáramló nitrogén folyadéksugarat lekorlátozza (például, ha nincs rácsatlakoztatva szórófej)
Alap tartozék Opcionálisan rendelhető Opcionálisan rendelhető Opcionálisan rendelhető

A folyékony nitrogén tárolása

A cseppfolyós nitrogén egy folyamatosan párolgó, -196 ℃ fokos extrahideg folyadék. Tárolása nem hétköznapi módon zajlik. Duplafalú, vákuumszigetelésű, alumínium tartályokban (dewarokban) érhető el a leghosszabb idejű tárolása. Kérjen tanácsot tőlünk, és válassza ki az Önnek legmegfelelőbb puffer tartályt a CryoPro kezelőeszköze utántöltéséhez.

Maga a CryoPro nem képes 12-24 óránál tovább tartani a folyékony nitrogént, így a rendelőben szükséges egy puffer tartályt tartani, amit a szolgáltató könnyedén meg tud tölteni (maga a CryoPro töltését nem is vállalják). Ebből tudja a kezelőorvos, vagy az asszisztens a rendelést megelőzően feltölteni a kezelőeszközt. A rendelés végén, amennyiben maradt a kis palackban nitrogén, érdemes visszatölteni a puffer tartályba.

Amennyiben nitrogén szállítót keres, ide kattintva érdeklődhet szolgáltatásunkról.

Folyékony nitrogén tároló tartály (puffer tartály a Cryopro-hoz)

MVE YDS LN2 Only széria

Rekord értékű nitrogénmegatartó képesség, és alacsony ár!

Az amerikai gyártó ezen szériája a legjobb ár/érték arányt képviseli kategóriájában.  Kapacitásaik 10-20-30-35 liter. A statikus nitrogénmegtartási idejük 100-333 napig terjed, tartálymérettől függően. 5 év vákuumgarancia.

Folyékony nitrogén átfejtő eszköz

A CryoPro bőrgyógyász eszköz folyékony nitrogénnel való feltöltése veszélyes feladatot jelenthet. Saját és munkatársai biztonsága érdekében, minden esetben használjon kriogén védőfelszereléseket és a folyadék öntése helyett alkalmazzon átfejtő eszközt.

Az átfejtő eszközök állíthatóak, ezáltal többfajta méretű tartályhoz illeszthetőek.

CryoPro hordtáska

Szereti eszközeit rendben és biztonságban tartani? Esetleg több rendelő között ingázik? Erre is van megoldás! Rendelje meg az exkluzív megjelenésű CryoPro hordtáskát

Nem tudja pontosan mire van szüksége?

Kérje ingyenes szakmai tanácsadásunkat. Minden kérdésére hasznos válasszal szolgálunk, és segítünk Önnek megtalálni az optimális megoldást problémáira.

Nem tudja pontosan mire van szüksége?

Kérje ingyenes szakmai tanácsadásunkat. Minden kérdésére hasznos válasszal szolgálunk, és segítünk Önnek megtalálni az optimális megoldást problémáira.

Cím

Go to Top